Мільйони доларів щодня: в Україні ліквідували наркобанду — сліди ведуть до РФ

Мільйони доларів щодня: в Україні ліквідували наркобанду — сліди ведуть до РФ

Укрінформ
Міжнародне угруповання, яке займалось реалізацією наркотичних засобів, налічувало близько тисячі осіб.

Про це сказав на брифінгу заступник голови СБУ Павло Демчина.

“Дуже розгалужена мережа, гарно відпрацьовані заходи безпеки цього угруповання і жорсткі правила конспірації. Щоденний обіг цієї організації близько 200 млн рублів. Це сума, на яку щоденно реалізовувались наркотичні засоби”, - сказав він.

Демчина додав, що ця організація колись називалась “Хімпром” і була створена громадянами РФ на території Росії. Після того, як у 2017 році в РФ відбулись масові затримання учасників цього угруповання, ватажки виїхали за межі РФ та розгорнули свою злочинну діяльність на території України.

Для того, щоб зрозуміло було, на якому рівні в організації дисципліна, Демчина повідомив, що окремі члени організації не мають пальців на руках. “За будь-яке порушення встановлених правил ...відрубували пальці”, - сказав він.

Демчина вважає, що залученими до цього угруповання можуть бути і працівники правоохоронних органів. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів щодо залучення у цій схемі працівників правоохоронців. “...Така розгалужена мережа, на мій погляд, не могла існувати без подібного. Тому цією справою займається ГПУ і СБУ”, - сказав він.

Читайте також: СБУ викрила міжнародну "фінансову піраміду", яка вивела в офшори 340 мільйонів

Демчина відмовився говорити, що саме наштовхнуло СБУ на слід, однак додав, що справа розслідувалась понад рік. Аналогів операції, подібних сьогоднішній, додав він, ще не було.

Серед затриманих 20 осіб є і організатори. “Затриманими є найактивніші члени цієї організації. Є ряд осіб, які перебувають зараз не на території України. Думаю, що за допомогою іноземних колег ми притягнемо їх до відповідальності. Але більшість затримано”, - сказав він.

Заступник голови СБУ порекомендував членам злочинної організації, які були втягнуті у протиправні дії, звернутись до правоохоронних органів. Якщо вони не скоювали особисто тяжких злочинів, їх можуть не притягувати до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-