Вишинський скаржиться, що освітлював камеру гірляндами і спав без подушки

Вишинський скаржиться, що освітлював камеру гірляндами і спав без подушки

Укрінформ
Керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський поскаржився російському омбудсмену Тетяні Москальковій на умови його утримання у Лук’янівському слідчому ізоляторі у Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час перерви у засіданні колегії суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду він розповів Москальковій, що 9 березня його етапували з Херсона до Одеси, де він провів 3 дні.

Потім його привезли 14 березня до Лук’янівського слідчого ізолятора у Києві.

«Мене іще з трьома людьми помістили в камеру №343 у корпусі «Столипін», де не було світла, де були голі нари, не було матрацу і подушки. Про постільну білизну взагалі мови не було», - сказав він.

За словами Вишинського, протягом 4-х днів він разом із своїми сусідами освітлювали камеру новорічними гірляндами.

Читайте також: Денісова показала, в якій камері СІЗО сидить Вишинський

На запитання Москалькової, чи дали йому зрештою матрац і подушки, Вишинський відповів: «Так, мене перевели в кімнату 307. 15 числа з’явився представник Уповноваженого з прав людини при Верховній Раді, сфотографував номер моєї камери».

Вишинський розповів, що його камера знаходиться у 3-му корпусі СІЗО, він спить на 2-му ярусі 2-ярусного ліжка. Харчування він назвав задовільним, хоча зазначив, що затримані намагаються цього не їсти і харчуються передачами від родичів.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду розпочав розгляд касаційної скарги захисту керівника "РИА Новости Украина" Вишинського на рішення суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До Києва на суд прибула російський омбудсмен Москалькова.

Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

Українська сторона неодноразово заявляла, що готова розглянути питання видачі Вишинського Росії в обмін на утримуваних там українців, але для цього РФ повинна подати відповідний запит.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті.

Зараз Вишинський перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-