Рідні Героїв Небесної Сотні проти Меморіалу на Інститутській

Рідні Героїв Небесної Сотні проти Меморіалу на Інститутській

Фото
Укрінформ
Родини Героїв Небесної Сотні виступають проти втілення існуючого проекту Меморіалу по вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомили під час прес-конференції у вівторок Степан Сольчаник - брат загиблого Богдана Сольчаника та Інна Плеханова - мати загиблого Олександра Плеханова.

"Я, як брат Героя Небесної сотні Богдана Сольчаника, та інші родини виступаємо проти знищення вулиці Інститутської, тобто проти втілення проекту Меморіалу, який передбачає зміну вулиці. Я вважаю, що сама Інститутська уже є музейним експонатом. Також це місце злочину", - сказав він.

Сольчаник вважає, що Меморіал Героям Небесної Сотні має бути побудований в іншому місці. Так само вважають представники 26 родин Героїв Небесної Сотні. Усі разом вони написали відкритий лист до директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігорю Пошивайлу і міністру культури Євгену Нищуку із закликом не будувати Меморіал на вулиці Інститутській.

"Ми розуміємо, що Меморіал анонсований, закуплені матеріали, але при визначенні проекту його побудови були помилки: у завданні архітекторам не було обумовлено, що не потрібно робити зміну ландшафту. Це основна наша вимога", - сказала Інна Плеханова.

На її думку, Меморіал Героям Небесної Сотні не повинен передбачати зміни по вулиці Інститутській, де були розстріляні учасники Революції Гідності.

Представники родин Героїв Небесної Сотні вважають, що реалізація проекту-переможця конкурсу на кращий Меморіал Небесній Сотні у Києві зруйнує історичний ландшафт, місце найкривавішого злочину новітньої української історії, унеможливить проведення слідчих дій і посягне на пам'ять.

Брифінг на тему: "Знищення Алеї Героїв Небесної Сотні - родичі загиблих б'ють на сполох" / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Як повідомлялося, уже восени поточного року у рамках будівництва Меморіалу Героям Небесної Сотні планують висадити 100 дрібнолистих лип з голландського розплідника Ebben. Посаджені дерева будуть віком 25 років і заввишки 8 метрів. Цей різновид лип ростиме не вище 10-14 метрів і матиме діаметр крони шість метрів.

Читайте також: На меморіалі Героїв Небесної сотні восени висадять 100 лип

У Національному меморіальному комплексі Героїв Небесної Сотні вважають, що термін виконання проекту будівництва Меморіалу становить 9,5 місяця, тому вони сподіваються на завершення у березні поточного року слідчих експериментів, які проводить Генпрокуратура у межах розслідування кримінальної справи про розстріли на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-