На меморіалі Героїв Небесної сотні восени висадять 100 лип

На меморіалі Героїв Небесної сотні восени висадять 100 лип

Укрінформ
На меморіалі Героїв Небесної сотні восени висадять 100 дрібнолистих лип з голландського розплідника Ebben.

Про це розповіла журналістам співавтор проекту Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні Ірина Волинець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядали кілька варіантив дерев, але після аналізу дійшли висновку, що саме липа є найбільш підхожим деревом для нашого проекту. Це дерево цвіте білим цвітом, воно комфортно почувається у Києві, добре адаптується до умов середовища і є хорошим очисником загазованості", - сказала Волинець.

Вона зазначила, що дрібнолиста липа, яку іще називають серцелистою, ростиме не вище 10-14 метрів і матиме діаметр крони шість метрів. При цьому самі дерева будуть віком 25 років і висотою у 8 метрів.

Читайте також: У Києві з’явиться бібліотека імені Героїв Небесної сотні

"Наша ідея полягала у тому, що ми садимо достатньо доросле дерево, яке формує алею. Ми не чекатимемо 10-20 років, щоб мати те, що ми показували на зображеннях, коли перемагали у конкурсі", - наголосила архітектор.

За словами Волинець, потрібні дерева сорту Tilia Cordata знайшли у голландському розпліднику Ebben. Там і замовлять 100 лип вартістю 90 тис. грн за дерево.

"Розплідник кожні чотири роки викопує дерево і формує кореневу систему, тому під час пересадки коренева система не деформується і дерево добре приживеться", - запевнила вона.

У Національному меморіальному комплексі Героїв Небесної сотні наголошують, що термін виконання проекту будівництва меморіалу становить 9,5 місяця, тому вони сподіваються на завершення у березні слідчих експериментів, які проводить Генпрокуратура у межах розслідування кримінальної справи про розстріли на Майдані.

Переможцем тендеру на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні стало ТОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня "Україна - реставрація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-