Приїзд українського лікаря до Павла Гриба не змінив умови утримання — батько

Приїзд українського лікаря до Павла Гриба не змінив умови утримання — батько

Укрінформ
Приїзд українського лікаря до політв'язня Павла Гриба не вплинув на його умови утримання в слідчому ізоляторі.

Про це розповів батько політв'язня Ігор Гриб, повідомляє Громадське.

"Приїзд українського лікаря політв'язня Павла Гриба, Василя Притули, не вплинув на його умови утримання в слідчому ізоляторі", - йдеться у повідомленні.

За словами батька, Павло погано почувається — «нудота, болі в частині живота». Він нагадав, що на останньому засіданні, 15 березня, політв'язню знову викликали швидку.

Батько зазначив, що суд не зважає на скарги Павла та його адвокатки Марини Дубровіної і на виправдувальний вирок суду батько не сподівається.

5 березня український лікар Василь Притула, який спостерігає за хворобою Гриба — портальною гіпертензією — з 4, 5 років описав динаміку розвитку хвороби політв'язня негативно. Він зазначив, що в Павла низький рівень тромбоцитів, підвищений рівень білірубіну, знижується показник заліза, збільшений розмір селезінки.

Він додав, що в умовах слідчого ізолятора Грибу неможливо надати необхідну терапію — «СІЗО — це протипоказання для перебування за такої хвороби».

Читайте також: Суд у Ростові призначив дати дебатів у справі Павла Гриба

Як повідомляв Укрінформ, Північно-Кавказький окружний військовий суд на засіданні у п’ятницю відмовив у всіх клопотаннях українського політв’язня Павла Гриба і його адвоката та визначив 21 і 22 березня датами проведення дебатів.

Українець Павло Гриб зник 24 серпня в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті.

Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

П.Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі: його звинуватили за 205 статтею Кримінального кодексу Росії "Тероризм".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-