Луценко прийшов на ТСК з розслідування вбивства Гандзюк

Луценко прийшов на ТСК з розслідування вбивства Гандзюк

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко бере участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомив на початку засідання голова ТСК Борислав Береза, на засіданні присутні генеральний прокурор Юрій Луценко, начальник відділу процесуального керівництва досудового розслідування і підтримання державного обвинувачення Генпрокуратури Володимир Паровой, голова Національної поліції Сергій Князєв та його заступник Віталій Невгад, начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

Також на засіданні присутні представники Моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як зазначив Борислав Береза, на засідання ТСК були запрошені голова Служби безпеки Василь Грицак і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Вступна частина засідання пройшла у відкритому режимі. Наразі засідання ТСК перейшло у закритий режим. Пресу попросили вийти з приміщення.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого було уражено опіками 30% тіла жінки. 4 листопада 2018 року вона померла.

Читайте також: Прокуратура оскаржить рішення суду, який відпустив Мангера

11 лютого 2019 року ГПУ оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 2 млн 497 тис. 300 грн. Заставу вніс адвокат. Термін запобіжного заходу Мангеру закінчився 3 березня.

Шевченківський районний суд Києва за клопотанням прокуратури відсторонив Мангера від посади до 6 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-