Прокуратура оскаржить рішення суду, який відпустив Мангера

Прокуратура оскаржить рішення суду, який відпустив Мангера

Оновлено
Укрінформ
Прокуратура подасть апеляцію на рішення Шевченківського районого суду Києва щодо непродовження дії запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру та зняття з нього електронного браслета.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готуємо матеріали до апеляційного суду, на якому наполягатимемо, що пан Мангер згідно з законом підлягає арешту як безальтернативному запобіжному заходу", - сказав Луценко.

Він нагадав, що нещодавно Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради.

Читайте також: Суд відсторонив Мангера від посади до 6 квітня

Як повідомлялося, 11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тис. 300 грн. Заставу вніс адвокат. Термін запобіжного заходу Мангеру закінчився 3 березня.

4 березня Шевченківський райсуд не задовольнив клопотання ГПУ про продовження дії запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру.

6 березня Шевченківський районний за клопотанням прокуратури відсторонив Владислава Мангера від посади голови Херсонської облради до 6 квітня поточного року.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого було уражено опіками 30% тіла жінки. 4 листопада 2018 року вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-