До ПЦУ перейшли вже 458 парафій і два кафедральні собори

До ПЦУ перейшли вже 458 парафій і два кафедральні собори

Карта
Укрінформ
До Православної церкви України перейшли 458 парафіяльних храмів та два кафедральні собори УПЦ МП.

Про це свідчать дані карти переходів до Помісної церкви з УПЦ МП, повідомляє Главком.

За даними карти, 8 березня до ПЦУ перейшло 3 парафії у Рівненській області — Свято-Георгіївська церква с. Русивель, Свято-Миколаївська церква с. Селець, Свято-Іоанно-Богословська церква с. Маща; дві парафії у Хмельницькій області — Свято-Воздвиженський храм с. Русанівці, Церква Успіння Пресвятої Богородиці с. Клинове; дві парафії у Волинській області — Свято-Михайлівська церква с. Холопичі, Свято-Михайлівська церква с. Мирне.

9 березня до Помісної церкви приєдналася Свято-Троїцька церква с. Повча у Рівненській області; храм Успіння Пресвятої Богородиці с. Стара Пісочна у Хмельницькій області; Покровська церква с. Калинівка у Житомирській області та релігійна громада села Мовчанів у Волинській області.

Як повідомлялося, закон про врегулювання переходу парафій УПЦ МП до Православної церкви України набув чинності 31 січня. Релігійна громада чи організація має можливість вільно реалізовувати право на зміну юрисдикції.

Читайте також: Краще Вселенська Церква на Андріївській, аніж РПЦ – в Кабміні та на Грушевського

Автокефальну помісну Православну церкву України було створено 15 грудня за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату. Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня у Стамбулі пройшла церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-