ГПУ розслідує лише одну справу, пов'язану з Укроборонпромом

ГПУ розслідує лише одну справу, пов'язану з Укроборонпромом

Укрінформ
Усі кримінальні справи, що стосуються корупції чи розкрадань в "Укроборонпромі", перебувають у виключній підслідності Національного антикорупційного бюро.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник відомства Андрій Лисенко.

"Щодо теми розслідувань по "Укроборонпрому". У ГПУ розслідується лише одне провадження. В його рамках закон дає можливість прокуратурі розслідувати не корупційні злочини. Відповідно, було два напрямки розслідування. Перший - шахрайство. Цей епізод в суді з 2018 року. На лаві підсудних перебуває, зокрема, і співробітник СБУ, який згадується в розмовах із фігурантом розслідування - Рогозою. Другий - по несплаті податків. Оголошена підозра, стягнута чимала сума недоїмки до держбюджету", - написав він.

У зв'язку з цим, наголосив Лисенко, інформація про хабарі для закриття чи затягування справи з боку ГПУ не відповідають дійсності.

"Щодо корупційної складової, то розкрадання чи корупційні дії посадових осіб "Укроборонпрому" - виключна підслідність НАБУ", - зазначив він.

Лисенко додав, що наразі триває службова перевірка з використанням детектора брехні щодо обставин можливого "зливу" матеріалів провадження.

Як повідомлялося, 11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи і вирішувати різні проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилося телефонне листування, у якому йдеться, що власник ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Зокрема, листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

Читайте також: НАБУ ігнорувало змову своїх працівників із фігурантом "справи Укроборонпрому" - Луценко

Також у листуванні згадується перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Серед іншого у НАБУ видали ТОВ "Оптимумспецдеталь" довідку, у якій йшлося, що детективи відомства не включали підприємство до переліку з ознакою фіктивності.

При цьому журналісти вказують, що контакти в НАБУ засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" забезпечував позаштатний агент бюро Євген Шевченко. Він також повідомив у коментарі журналістам, що мав спільний бізнес з Рогозою, у який за два останніх роки вклав мільйон доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-