Уряд просить Раду спростити надання послуг, пов’язаних з народженням дитини

Уряд просить Раду спростити надання послуг, пов’язаних з народженням дитини

Укрінформ
Кабінет міністрів зареєстрував законопроект №10134 “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов'язаних з народженням дитини”.

Проект закону оприлюднено на сайті Верховної Ради.

“Проектом закону пропонується забезпечити одночасне надання послуг з державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров’я, реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків відповідно до Податкового кодексу України, видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї. Такі послуги надаватимуться виключно за бажанням батьків”, - ідеться в Пояснювальній записці до законопроекту.

Також зазначається, що для надання такого комплексу послуг передбачаються повноваження центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приймання документів в електронному вигляді та встановлення між ними відповідної інформаційної взаємодії за спільно затвердженими процедурами такої взаємодії. Окрім надання послуг, пов’язаних з народженням дитини, це водночас дасть змогу оптимізувати послугу щодо реєстрації місця проживання дітей віком до 14 років. Законопроект передбачає надання зазначеної послуги в електронному вигляді.

“Врегулювання механізму інформаційної взаємодії дозволить під час державної реєстрації народження передавати в електронному вигляді в режимі реального часу інформацію про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру”, - ідеться в документі.

Читайте також: "Чужих дітей не буває": за час дії проекту повернули 5,2 мільярда аліментів

Зазначається, що розроблення законопроекту зумовлено необхідністю створення державою ефективного механізму надання комплексу послуг, спрямованих на реалізацію дитиною права на соціальний захист, права на місце проживання та інших прав, що пов’язані з її народженням.

Запропонований законопроектом механізм надання таких послуг має дозволити мінімізувати кількість документів та процедурних дій, що вимагаються для їх отримання і зменшити адміністративне навантаження на батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-