"Чужих дітей не буває": за час дії проекту повернули 5,2 мільярда аліментів

Укрінформ
За час існування проекту «Чужих дітей не буває» вдалося повернути 5,2 млрд грн боргів за аліментами.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook.

“Загалом, за час існування ініціативи було повернуто 5,2 млрд грн боргів за аліментами”, - сказав Гройсман.

За його словами, лише за минулий рік працівникам Державної виконавчої служби вдалося стягнути понад 4,6 млрд грн аліментів на користь 555 тисяч дітей.

Буває так, зазначив Прем’єр-міністр, що батьки не можуть знайти спільну мову між собою, їхні шляхи розходяться. Але діти не мають бути заручниками дорослих проблем.

“Коли один із батьків іде з родини - це не скасовує обов’язків стосовно дитини. Щоб фінансово захистити таких дітей, уряд напрацював ініціативу "Чужих дітей не буває". Програма підсилює відповідальність неплатників аліментів”, - додав він.

Читайте також: У свідоцтві про народження кожної п’ятої дитини в країні не вказується батько

Гройсман відзначив, що як би там не сталося в житті дорослих, діти мають бути захищені. Тому злісним боржникам відтепер доводиться відповідати за невиконання батьківських обов’язків, забороняється виїзд за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю, полювати.

Ініціатива Міністерства юстиції України "Чужих дітей не буває" — це два пакети законопроектів, які не тільки посилюють відповідальність неплатників аліментів, а й розвивають інститут відповідального батьківства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-