Джерела

Джерела "зливу" про розкрадання в оборонці шукають за допомогою поліграфа – Луценко

Укрінформ
Осіб, які повідомили журналістам інформацію про зловживання в оборонній сфері України, шукають за допомогою поліграфа.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

“Зараз відбувається службова перевірка з використанням детектора брехні. У ГПУ був доступ тільки у військових прокурорів. Навіть у мене на столі тих матеріалів, які оприлюднив Бігус, не було. Вони були тільки у військових. Хоча виймали листування з телефона Жукова технікою МВС”, - сказав Луценко.

Він додав, що службову перевірку проводить Генінспекція.

“Службову перевірку проводить Генінспекція. Проходять поліграф усі, кого вони вважають за потрібне перевірити”, - підкреслив генпрокурор, відповідаючи на запитання, чи правда, що головного військового прокурора Матіоса змусили проходити теж поліграф.

Нагадаємо, 25 лютого команда Bihus.info опублікувала розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський планують подати на авторів розслідування до суду.

Президент Петро Порошенко спочатку призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а 4 березня - звільнив його з посади.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері збіглося за часом із закінченням слідства ГПУ.

Читайте також: Слідство у справі Укроборонпрому потребує більше доказів - Луценко

4 березня вийшла третя частина розслідування. За даними журналістів, схема Гладковського-Жукова принесла учасникам $300 тисяч на висотомірах для ремонту двох казахських АН-26 у 2016 році.

Президент Петро Порошенко заявив про проведення міжнародного аудиту в ДК "Укроборонпром".

7 березня Національне антикорупційне бюро України провело низку обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, зокрема за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-