Справа Укроборонпрому: Ситник каже, що в листуванні немає детективів НАБУ

Справа Укроборонпрому: Ситник каже, що в листуванні немає детективів НАБУ

Укрінформ
Артем Ситник наголосив, що в листуванні стосовно зловживань в Укроборонпромі, немає дописів співробітників НАБУ.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що розслідування зловживань в “Укроборонпромі”, які було зареєстровано, проводяться фактично з “нуля”, оскільки НАБУ донедавна не мало даних, які містяться в листуванні, оприлюдненому в журналістському розслідуванні “Наших грошей”.

Ситник спростував інформацію про те, що НАБУ начебто давно мало матеріали у справі щодо цих зловживань.

“Насправді, це не так. Одним із народних депутатів було продемонстровано лист військової прокуратури, яким скеровано ряд матеріалів до НАБУ. Відразу хочу сказати, що можливо людина, яка коментувала цей лист, мабуть, до кінця не дочитала, тому що з матеріалів провадження, яке було і є, за нашими даними, в ГПУ, було виділено 87 аркушів - і як матеріали, а не як кримінальне провадження, було скеровано до НАБУ. В основному ці аркуші стосувалися переписки Євгенія Шевченка (раніше працював позаштатним агентом НАБУ — ред.) з окремими особами”, - сказав Ситник.

Він також зазначив, що Євгена Шевченка часто називають працівником НАБУ, і додав: “мабуть, саме тому з цих мотивів ця переписка була скерована до НАБУ".

"Я вже дуже багато разів пояснював, хто такий Євгеній Шевченко (бо це вже достатньо публічна особа), яке він відношення має до НАБУ, тому хотів би в черговий раз зазначити статус цієї особи у зв'язку з тим, що за нашою інформацією, готується черговий такий вкид, і маніпуляція і щодо цієї теми, і щодо НАБУ”, - додав Ситник.

Читайте також: НАБУ провело 20 обшуків у фігурантів "справи Укроборонпрому"

За його словами, Євген Шевченко - це особа, яка ніколи не працювала в НАБУ, але при цьому  співпрацювала з детективами НАБУ в низці кримінальних проваджень, і ця співпраця оформлялася угодами про конфіденційне співробітництво.

“Це три кримінальні провадження. Одна справа стосується працівника ГПУ, який намагався передавати кошти члену конкурсної комісії за працевлаштування в НАБУ. Друга справа - щодо намагання запропонувати хабар детективам НАБУ за тими провадженнями, які перебувають у НАБУ. І якщо ми говоримо про взаємодію з цією особою, то вона обмежилася тим, що я сказав. У іншому дії Шевченка може коментувати лише Шевченко. Більше ніяких ні завдань, ніяких доручень з боку НАБУ він не виконував", - зазначив Ситник.

Водночас директор НАБУ підкреслив, що у матеріалах, які передала військова прокуратура і які були вивчені, співробітників бюро, тобто листування з ними, немає.

Раніше ЗМІ повідомляли, що бізнесмен Євген Шевченко фігурує в розслідуванні програми "Наші гроші" , кілька частин якого журналісти вже опублікували. В одній із частин ідеться про те, що Шевченка — нібито спецагент НАБУ.

Також, за даними ЗМІ, Шевченка автори програми називали учасником махінацій та інвестором "оборонного схематозу".

Євген Шевченко ще 17 січня минулого року дав інтерв'ю одному з інтернет-видань, де розповів подробиці своєї роботи та деталі розслідування.

НАБУ розпочало перевірку стосовно колишнього позаштатного агента Шевченка.

Згодом Назар Холодницький заявляв, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура може забрати всі справи з НАБУ, якщо там і надалі буде порушуватися таємниця слідства.

14 лютого Холодницький повідомив, що службова перевірка НАБУ стосовно колишнього позаштатного агента Євгена Шевченка порушень не виявила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-