В енергетиці чоловіки обіймають до 90% керівних посад

В енергетиці чоловіки обіймають до 90% керівних посад

Укрінформ
В енергетиці на 80-90 відсотках керівних посад працюють чоловіки, тому необхідно запроваджувати гендерне квотування при обранні членів наглядових рад.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, повідомляє кореспондент агентства.

"На керівних посадах жінок все менше, на конференціях, де ми виступаємо, - 80-90% чоловіків. Дуже часто за столом можна побачити одну-двох жінок, коли мова йде про найвищий рівень прийняття рішень. Дуже багато з нас відчули: коли йдеться про професіоналів однакового рівня, перейти на наступний рівень дають представникам іншої статі", - сказала Бойко.

Проте у сфері енергетики, попри чоловіче обличчя галузі, кожен третій співробітник - жінка. Та це не означає, що потрібно запроваджувати гендерне квотування в галузі.

"У сфері енергетики кожен третій співробітник - жінка. Попри чоловіче обличчя галузі, жінка - берегиня енергетики. Кількість жінок, задіяних у ланці управління, все-таки зростає. Гендерний стереотип, який залишився з часів Радянського Союзу, скоро зникне", - сказала Кривенко.

Читайте також: У Чернівцях говорили про роль жінок у децентралізації

На її думку, гендерне квотування в енергетиці необхідне, щоб надати можливість підтримки жінок.

"Ефективність квотованих наглядових рад є кращою, оскільки жінки володіють іншими специфічними навичками, мають інше ставлення до оцінки ризиків", - зазначила Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-