Даних про причетність поліцейських до вбивства Кисельова немає – ДБР

Даних про причетність поліцейських до вбивства Кисельова немає – ДБР

Укрінформ
Держбюро розслідувань наразі не має даних, які б свідчили про причетність правоохоронців до убивства засновника ТОВ "ЮВК- Агат" Сергія Кисельова 5 березня у Києві.

Про це заявив директор відомства Роман Труба у середу під час експертного обговорення, яке організував "Реанімаційний пакет реформ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ДБР розслідує кримінальні справи, коли злочин було вчинено суб'єктом, який підслідний бюро. Не було фактичних даних, які б свідчили, що вбивство вчинив працівник правоохоронного органу чи інший суб'єкт, який підслідний НАБУ. З цих підстав ми не здійснюємо досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні", - сказав він.

Труба додав, що після вчинення цього злочину було багато інформації стосовно можливої причетності до нього правоохоронців. "Тому на місце події були скеровані працівники центрального апарату ДБР і слідчі територіального апарату у місті Києві, які у разі отримання інформації про таку причетність були б включені у склад групи чи здійснювали огляд місця події", - зазначив директор бюро.

Як повідомлялося, 5 березня у Києві був убитий чоловік. Столична поліція відкрила справу. Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив, що вбитий, власник ювелірного заводу Сергій Кисельов, був одним зі свідків у справі "діамантових прокурорів".

Читайте також: Убитий Кисельов не був свідком у справі “діамантових прокурорів” - ГПУ

Пізніше у Генпрокуратурі зазначили, що Кисельов не має процесуального статусу в кримінальному провадженні відносно "діамантових прокурорів", яке розслідувала Генпрокуратура. Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у цій справі, запевнили у відомстві.

5 липня 2015 року під час спецоперації СБУ і ГПУ були затримані заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуків у них знайшли 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, чому його й назвали "діамантовим прокурором".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-