Укроборонпром про нові

Укроборонпром про нові "викриття": державних грошей ніхто не крав

Укрінформ
Державні кошти при закупівлі висотомірів для Ан-26 не були вкрадені.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі щодо ситуації в ДК "Укроборонпром" директор Дивізіону високоточних озброєнь і боєприпасів держконцерну Андрій Артюшенко.

"В цьому випадку державних грошей ніхто не крав", - сказав він.

У той же час, підкреслив Артюшенко, він "нікого не захищає".

Читайте також: Укроборонпром відреагував на інформацію про "відкати" Гладковському

"Про етичність поведінки тих людей, які, може, десь вкрали (гроші - ред.), нам повідають правоохоронці й суд", - додав представник Укроборонпрому.

Він пояснив, що в даному випадку мова йде не про державний контракт, а про приватний. "І повірте мені, замовник, який підписує контракт з нашим підприємством, який не має ніякого відношення до наших бюджетних коштів, до наших військпредів і до наших платників податків, організовує такий жорстокий контроль, що обдурити його на ціні практично неможливо", - зазначив Артюшенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему відмивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Увечері 4 березня вийшла чергова серія журналістських розслідувань "Наші гроші", присвячена зловживанням в Укроборонпромі при здійсненні капітального ремонту двох літаків Ан-26 для іноземного замовника. Згідно з інформацією розслідувачів, керівник держконцерну Павло Букін і колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський нібито отримували "відкати" за поставку висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити в найкоротші строки оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні "Укроборонпром" і причетності до цього посадових осіб.

Фото: Ільєнко Юрій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-