Епіфаній розповів, якими парафіями керуватиме Філарет

Епіфаній розповів, якими парафіями керуватиме Філарет

Укрінформ
Патріарх Філарет має великий досвід і повагу у суспільстві, а тому продовжить брати участь у керівництві Православною церквою України.

Про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Патріарх Філарет не йде на спокій, він залишається керуючим єпархією міста Києва, тих парафій, які були в нього до об'єднавчого Собору. Тобто він далі буде діяти, працювати, служити, звершувати богослужіння у своєму кафедральному соборі. Він повний сил", - сказав митрополит.

Епіфаній нагадав про те, що вже 52 роки Філарет очолює Київську кафедру. “Жоден з митрополитів Київських протягом всієї історії буття Української церкви не обіймав посаду стільки років. Ми не маємо права його усувати, якщо людина стільки зробила для буття і розбудови української церкви", - додав митрополит.

Читайте також: Митрополит Епіфаній затвердив склад Синоду Помісної церкви

Він також прокоментував ситуацію у деяких храмах ПЦУ, де патріарха Філарета поминають перед Епіфанієм, якого мають згадувати першим як предстоятеля ПЦУ. "Це традиція – де патріарх служить, його право, поминають його як першого в цих храмах. А загалом в церквах поминають першого предстоятеля і керуючого єпархією", - додав Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-