Денісова в Женеві говоритиме про українських полонених та політв’язнів

Денісова в Женеві говоритиме про українських полонених та політв’язнів

Укрінформ
Людмила Денісова на міжнародному форумі в Женеві говоритиме про порушення прав військовополонених та політв’язнів, яких утримують у Росії.

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини повідомила у Facebook.

“Відлітаю до Женеви на щорічне засідання Глобальної мережі національних інституцій з прав людини (GANHRI)… У черговий раз хочу звернути увагу колег на порушення прав українських військовополонених та політв’язнів, які перебувають у російському полоні”, - повідомила Денісова.

Вона нагадала, що 4 березня минає 100 днів, як українські моряки перебувають у російському полоні.

Читайте також: Денісова у Швейцарії захищатиме права українських військовополонених

“Україна разом зі всіма цивілізованими країнами світу закликає РФ до дотримання норм міжнародного гуманітарного права, зокрема норм Женевської конвенції 1949 року. Наші хлопці є військовополоненими, і РФ має їх звільнити!”, - наголосила Денісова.

Уповноважений ВР зазначила, що родичі українських військовополонених власноруч зняли відео на підтримку наших хлопців.

"Свободу українським морякам!" Це важливі слова! Їх мають чути та повторювати всі, кому не байдужа доля 24 військовополонених, яких уже три місяці утримують у РФ. Я наголошувала і буду наголошувати й надалі, що ми не відступимо, допоки наші герої не повернуться додому!”, - зазначила Денісова.

Вона опублікувала відео у Facebook, закликавши його поширити, “щоб нас почули всі!”.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України у Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовці потрапили в полон. Згодом моряків вивезли до Москви, більшість із них тримають у СІЗО “Лефортово”. 15 і 16 січня один з московських судів продовжив арешт українських моряків до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-