МЗС планує запровадити е-черги у половині консульських установ

МЗС планує запровадити е-черги у половині консульських установ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ у процесі дослідної експлуатації телекомунікаційної системи "Електронний консул" планує найближчим часом запустити модуль "електронна черга" у 50-60 консульських установах.

Про це заявив під час спілкування з журналістами директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Система "Електронний консул" зараз введена в дослідну експлуатацію, відбувається її наповлення додатковими модулями. Один з таких модулів - електронна черга. Коли ми його повноцінно запровадимо, а це буде зроблено найближчим часом, черги в консульських установах будуть в принципі ліквідовані, оскільки можна буде попередньо записатися і отримати свій час для відвідування", - сказав Погорельцев.

Він поінформував, що у тестовому режимі електронна черга вже працює в окремих консульських установах і Департаменті консульської служби МЗС. Цей модуль буде запущено спочатку в 50-60 консульських установах, де є великий потік відвідувачів. Найближчим часом їх забезпечать відповідним програмним продуктом і технічними засобами.

Погорельцев нагадав, що МЗС працює над масштабним проектом "Електронний консул" уже кілька років. Ідея системи полягає в тому, щоб автоматизувати всі консульські процеси - оформлення віз, паспортів, нотаріат тощо і відійти від паперових носіїв.

"Подібні програми мають майже всі провідні країни світу. Ми наразі працюємо над тим, щоб доповнити цю програму іншим модулями, тобто іншими консульськими ідями, і коли все буде завершено, це, фактично, стане проривом в організації консульської роботи", - переконаний директор Департаменту консульської служби МЗС.

Читайте також: Графік відвідувань консулами у березні полонених моряків ще узгоджується - МЗС

За даними МЗС, підрозділи консульської служби працюють у 116 закордонних дипломататичних установах, консульську службу за кордоном несуть 267 консульських посадових осіб. Торік вони вчинили 657 319 консульських дій. Найбільше - 38% звернень - було з питань оформлення закордонного паспорта, 31% - вчинення нотаріальних дій, легалізація, витребування документів, 18% - оформлення віз іноземцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-