Всеукраїнський форум сім’ї звернувся до Президента, Кабміна та Ради

Всеукраїнський форум сім’ї звернувся до Президента, Кабміна та Ради

Укрінформ
Всеукраїнський форум сім’ї вимагає від керівництва держави забезпечити захист сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні, створити відповідне законодавство та центральний орган виконавчої влади.

Про це йдеться в резолюції IV Всеукраїнського форуму сім’ї, який триває в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми звертаємось до Президента України, Кабінету міністрів України, народних депутатів України незалежно від їхніх політичних поглядів, представників місцевих органів влади із закликом підтримати прийняття державних програм, спрямованих на подолання демографічної кризи в Україні та здійснення активної сімейної політики», - йдеться в резолюції.

У 15 пунктах документа серед іншого вимагається ухвалити проект постанови про заходи із забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні, розробити низку законопроектів: щодо забезпечення на законодавчому рівні захисту права людини на життя з моменту зачаття до природної смерті, мінімізації кількості абортів, заборони комерційного сурогатного материнства, підвищення розміру одноразової допомоги при народженні дітей, соціальної допомоги на дітей-сиріт.

Читайте також: Демографічна криза в Україні: Турчинов озвучив невтішні цифри

Крім того, в резолюції учасники форуму вимагають створити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за розробку і реалізацію державної сімейної політики або запровадити посаду Урядового уповноваженого з питань сім’ї; ліквідувати посаду Уповноваженого з питань гендерної політики, як такої, що суперечить Конституції України, збереженню інституту сім’ї та засадничим цінностям українського народу.

Також у резолюції вимагається «припинити спроби ратифікувати Стамбульську конвенцію та інші документи, які містять антинаукові та ідеологічні штампи, вилучити терміни «сексуальна орієнтація», «гендер» та похідні від них із законодавчих і нормативних актів, застосовуючи термін «стать», посилити контроль за змістом реклами з метою недопущення поширення соціально небезпечної реклами, яка може негативно впливати на здоров’я та свідомість молоді, унеможливити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки у вигляді публічних заходів і рекламної продукції в місцях перебування дітей і підлітків».

У тексті резолюції міститься і статистика щодо демографічної ситуації в країні. «…Нинішній стан сім’ї в Україні можна охарактеризувати як критичний: українська нація стабільно зменшується, впродовж останніх років кількість населення щорічно скорочується на 250 тис. осіб, за роки незалежності кількість українських дітей зменшилась удвічі з 14 млн до 7 млн); внаслідок цього Україна нині входить до тридцяти «найстаріших» країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше; рівень розлучень стабільно високий і становить понад 60%, через що понад 4 млн дітей росте без батька, а близько 25% дітей виховуються в проблемних сім’ях (алкоголь, наркоманія, насильство)», - йдеться в резолюції.

Як повідомляв Укрінформ, участь у форумі взяли близько 1000 делегатів з усієї України, керівництво держави, урядовці, парламентарі, Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-