Митрополит Епіфаній має підтримку всього народу — Порошенко

Митрополит Епіфаній має підтримку всього народу — Порошенко

Фото
Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній має підтримку всього народу та глави держави.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі сім’ї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Саме створення нової об’єднаної християнської помісної православної церкви є величезною подією цього року. На його (Епіфанія — ред.) плечі зараз лягає великий і нелегкий хрест, але він з честю його несе. Хочу наголосити, що він має підтримку українського народу, вірян, побратимів з різних церков і українського Президента”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 15 грудня 2018 року відбувся об'єднавчий собор, на якому предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського Патріарха Варфоломія.

Під час виступу Порошенко також зазначив, що українцям потрібно зміцнювати родини, бо це забезпечує єдність і допомагає долати агресора.

“Нам необхідно зміцнювати родину, бо від міцної родини ми йдемо до міцної України. Сім’я забезпечує єдність українського народу. А єдність дозволяє нам долати агресора”, - зазначив Порошенко.

Читайте також: Створення ПЦУ та надання Томосу включили до шкільної програми

Він також підкреслив, що українські захисники на фронті боронять саме наші сім’ї.

1 березня у Києві проходить IV Всеукраїнський форум сім'ї, спрямований на покращення стану інституції сім'ї, який проводить Національний сімейний рух України. Захід відбувається з ініціативи Всеукраїнського собору та за підтримки Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та Міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України". 

Фото: twitter.com/poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-