Геращенко закликає дати охорону батькові Гандзюк

Геращенко закликає дати охорону батькові Гандзюк

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала правоохоронні силові структури надати охорону батькові вбитої в Херсоні громадської активістки Катерини Гандзюк.

Про це політик заявила з трибуни парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Батько Катерини Гандзюк, виступаючи на нашій ТСК, сказав, що відчуває загрозу собі особисто. Я б хотіла звернутися до наших силових структур з проханням поспілкуватися з ним і надати йому охорону. Це було б правильно для того, щоб батьки пані Катерини були захищені", - сказала Геращенко.

Водночас перший віце-спікер закликала провести окреме засідання ТСК, за участю Генерального прокурора Юрія Луценка, щодо нападів на активістів, де звіт комісії був би представлений в більш широкому форматі.

Окрім того, вона запропонувала запросити на засідання ТСК підозрюваного в організації нападу на Гандзюк Владислава Мангера.

"У своєму останньому інтерв’ю він сказав, що після того, як буде обрано нового президента, він буде встановлювати нового вбивцю. Це за межею добра і зла: не президенти встановлюють замовників і організаторів убивств – це роблять правоохоронні органи", - додала Геращенко.

Читайте також: Луценко сподівається, що заставу Мангеру скасують

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів і продовжила роботу ТСК ще на три місяці.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-