Луценко сподівається, що заставу Мангеру скасують

Луценко сподівається, що заставу Мангеру скасують

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко сподівається, що Апеляційний суд призначить голові Херсонської облради Владиславу Мангеру запобіжний захід - тримання під вартою, без можливості внесення застави.

Про це він заявив під час звіту перед депутатами про слідство у справі убивства Катерини Гандзюк.

"Чинне законодавство України не передбачає для особи, яка підозрюється в організації убивства, будь-якого іншого запобіжного заходу, крім тримання під вартою. Вважаємо оцінювання людського життя у 2,5 млн грн цинічним і неприйнятним для правової держави. Сьогодні має розглядатися в апеляції наше клопотання, і ми сподіваємося на законне рішення про тримання під вартою того, хто обґрунтовано, з показами співучасників, підозрюється у замовленні убивства громадської активістки Гандзюк", - сказав Луценко.

Читайте також: Справа Гандзюк: активісти заявляють про погрози і "наружку"

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані спочатку п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука. Підозрюваного в організації вбивств Гандзюк - Олексія Левіна - СБУ оголосила у розшук.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

28 лютого о 16. 45 Апеляційний суд міста Києва розгляне скаргу ГПУ на рішення суду першої інстанції про обрання голові Херсонської облради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-