Комісару ООН з прав людини передали листи родичів полонених українських моряків

Комісару ООН з прав людини передали листи родичів полонених українських моряків

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця передав Верховному комісару ООН з прав людини Мішель Бачелет листи родин полонених Росією українських моряків і закликав докласти всіх зусиль задля їх негайного звільнення.

Зустріч відбулася у Сегменті високого рівня 40-ї сесії Ради ООН з прав людини (РПЛ), повідомляє прес-служба МЗС.

"Особлива увага була приділена становищу українських військовополонених та інших політичних заручників Кремля. Заступник міністра закордонних справ України передав Верховному комісару листи родин захоплених Росією українських військовополонених і закликав УВКПЛ докласти всіх зусиль задля їх негайного визволення, надання їм медичної допомоги, забезпечення доступу до них українських консулів, медичного персоналу та представників МКЧХ", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Мішель Бачелет запевнила, що доля українських в’язнів перебуває під пильним наглядом Управління Верховного комісара (УВКПЛ), яке, за її словами, здійснюватиме “необхідні кроки”.

Також заступник міністра та комісар обговорили питання подальшої співпраці між українським урядом та УВКПЛ, зокрема в контексті діяльності найбільшої в Європі Моніторингової місії ООН з прав людини, яка працює в Україні і має мандат здійснювати спостереження за ситуацією з правами людини в нашій країні з особливим акцентом на окупованих Росією територіях Криму та Донбасу.

У ході бесіди було також порушено низку інших питань, зокрема розвиток ситуації у Венесуелі, необхідність забезпечення поваги до прав людини, відновлення у цій країні конституційного ладу, безперешкодного доступу до цієї країни гуманітарної допомоги.

Читайте також: Рада Європи вимагає від РФ безумовного і негайного звільнення українців

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України у Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовців потрапили в полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість з них тримають у СІЗО “Лефортово”. 15 і 16 січня один з московських судів прийняв рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-