Рада продовжила ще на три місяці роботу ТСК щодо справи Гандзюк

Рада продовжила ще на три місяці роботу ТСК щодо справи Гандзюк

Укрінформ
Верховна Рада затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів і продовжила роботу ТСК ще на три місяці.

За ухвалення відповідної постанови №10020 проголосували 290 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Передбачається, що ухвалення цієї постанови дозволить продовжити роботу ТСК на три місяці з метою подальшого розслідування відомостей щодо нападів на активістів.

Також депутати змінили склад ТСК - замість Євгена Рибчинського до неї тепер входить Сергій Шахов. Окрім того, ТСК за два тижні має представили у Раді проміжний звіт про свою діяльність.

"Комісія дійшла згоди, що досудове розслідування за 11 кримінальними провадженнями відбувається неефективно та безрезультатно. Про це свідчить тривалість проведення досудового розслідування, перелік вчинених за цей час судових дій, а також відсутність обвинувальних актів... Враховуючи обмежений тримісячний строк діяльності тимчасової слідчої комісії, розтягненість термінів надання відповідей на направлені звернення та значну кількість справ, які розслідуються по всій Україні, не вдалося опрацювати весь масив інформації та дійти кінцевих висновків. Існує необхідність продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів і з'ясувати, наскільки ефективно проходить досудове розслідування у цих справах", - пояснив у своєму виступі голова ТСК Борислав Береза.

За три місяці своєї діяльності комісія провела 10 засідань, серед яких виїзні в Одесі та Херсоні. За словами Берези, ТКС направила 90 звернень до територіальних органів поліції та прокуратури задля отримання інформації про стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами нападів на активістів.

Читайте також: Луценко сподівається, що заставу Мангеру скасують

Як повідомляв Укрінформ, Рада створила цю ТСК із розслідування нападів на активістів 6 листопада минулого року та визначила терміном її діяльності три місяці. Голова ТСК Борислав Береза згодом заявляв, що під час звіту пропонуватиме парламенту продовжити її роботу ще щонайменше на три місяці.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-