Слободян розповів про сотні корупційних справ у Держприкордонслужбі

Слободян розповів про сотні корупційних справ у Держприкордонслужбі

Укрінформ
У 2018 році затримано майже 40 співробітників Держприкордонслужби, які використовували своє службове становище у злочинних намірах.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

“Протягом 2017-2018 років підрозділами внутрішньої безпеки задокументовано 425 злочинів, з яких 273 корупційної спрямованості. Вже цього року задокументовано 50 кримінальних справ. Крім того, у 2018 році в рамках кримінальних проваджень затримано майже 40 співробітників Держприкордонслужби, які використовували своє службове становище у злочинних намірах”, - сказав він.

Читайте також: В Україну цьогоріч не пустили майже 1500 росіян

За його словами, більшість правопорушень відбувались безпосередньо на кордоні. Тільки за сприяння у переміщенні тютюнових виробів та товарів народного споживання викрито 21 військовослужбовця.

Окремо помічник голови прикордонного відомства акцентував увагу на проведенні заходів з викорінення кримінальних елементів, які намагаються шляхом підкупу або погроз залучити прикордонників до протиправної діяльності.

«Це дозволило підрозділам Внутрішньої безпеки у минулому році затримати 12 лідерів протиправних угруповань, які причетні до організації незаконного переміщення тютюнових виробів через кордон, в момент безпосередньої спроби передачі хабара прикордонникам. Також, задокументовано та не допущено втягування у протиправну діяльність декількох начальників відділів, локалізовано спробу підкупу одного з керівників прикордонного загону», - сказав він.

Він додав, що «після надання цим випадкам публічного розголосу, бажання зловмисників здійснювати вплив на посадових осіб Служби значно знизилося».

Він зауважив, що робота підрозділів Внутрішньої безпеки носить і превентивний характер. “Як результат, у 2018 році більше 780 відмов персоналу від отримання неправомірної вигодиз яких тільки за повідомленнями підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 108 кримінальних проваджень”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-