Націоналісти прийшли з пікетом під Укроборонпром

Націоналісти прийшли з пікетом під Укроборонпром

Фото
Укрінформ
Представники націоналістичних організацій провели пікет під будівлею Укроборонпрому у зв'язку з оприлюдненою журналістами інформацією про махінації з держзакупівлями в оборонному секторі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, тут зібралося близько 80 представників ВО "Свобода", ВГО "Сокіл", "Айдару". Учасники акції також тримали прапори "Правого сектору", "Легіону Свободи" тощо, плакати із надписами "Ні - грабунку армії", "Реальні розкрадання, а не порожні обіцянки", "Корупція в оборонці має бути покарана" та інші.

"Ми вважаємо, що Президент мусить скасувати цю корупційну прокладку "Укроборонпром", яка взагалі жодної позитивної функції для держави не відіграє. Для цього треба зробити кілька речей, зокрема провести аудит діяльності цього підприємства. Ми вимагаємо заарештувати, затримати нинішнього керівника Укроборонпрому Павла Букіна і попереднього - Романа Романова, які замість того, щоб прикрити корупційні оборудки, їх очолили", - заявив депутат Київради від фракції ВО"Свобода" Юрій Сиротюк.

На проїжджій частині навпроти будівлі Укроборонпрому активісти написали "Букин - вор", а також зробили напис "Досить розкрадати армію".

Правопорядок на місці забезпечували близько 50 правоохоронців, зокрема і спецпризначенці.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що державний концерн "Укроборонпром" і Гладковський позиватимуться до журналістів програми "Наші гроші" і вимагатимуть або вибачень, або "неспростовних доказів".

Читайте також: Нацкорпус під ГПУ вимагає відсторонити керівництво Укроборонпрому

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський відкидає звинувачення у корупції на його адресу та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Об’єднані сили націоналістів пікетують ДК «Укроборонпром»/ Фото Павла Багмута

За словами Гладковського, він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час розслідування та вимагає від правоохоронних органів перевірити оприлюднену журналістами інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-