Навряд чи закон про гастролерів до РФ ухвалить Рада цього скликання - депутат

Навряд чи закон про гастролерів до РФ ухвалить Рада цього скликання - депутат

Укрінформ
Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький ставить під сумнів імовірність ухвалення Верховною Радою восьмого скликання законопроекту, яким пропонується врегулювати гастрольну діяльність українських артистів на території Росії.

Про це він сказав в коментарі Укрінформу.

"У цьому скликанні складно щось розглянути, тому що наближаються вибори", - сказав Княжицький.

Водночас він висловив переконання, що на законодавчому рівні має бути обмежена діяльність не лише українських артистів у Росії, а взагалі громадян України на період російської агресії.

"Є ж не тільки гастролери. Коли українські політики їздять до Росії, хіба це краще, ніж коли українські музиканти там гастролюють? Або ж українські учені обстоюють в історії російську політику, а таких багато... Це нормально? То я, взагалі, прийняв би такий закон, який забороняє всім громадянам України працювати в країні-агресорі на час війни. І це було би абсолютно нормально. Тому не лише в законах справа. Але закон, який би обмежував працю в країні-агресорі, абсолютно має право на існування і може бути прийнятий", - уточнив Княжицький.

Читайте також: Перевіряти учасників відбору на Євробачення мають "інші служби" — СТБ

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8085 "Про особливості ведення гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України". Проектом пропонується створити реєстр осіб, що проводять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на тимчасово окупованій території України. Водночас пропонується запровадити гастрольний збір для організаторів гастрольних заходів за участю осіб, внесених до Реєстру. Надходження від цього збору скеровуватиметься на потреби Збройних Сил України. Його ставка може становити 20% об'єкта оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-