Марина Порошенко підтримала полонених моряків акцією на

Марина Порошенко підтримала полонених моряків акцією на "Гетьмані Сагайдачному"

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко взяла участь у студентській акції на підтримку військовополонених моряків, яка проходила в Одеському морському порту на фрегаті “Гетьман Сагайдачний”.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Марина Порошенко взяла участь у студентській акції на підтримку військовополонених моряків / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

“У ході акції українські студенти звернулися до молоді всього світу із закликом “бути сміливими та зайняти активну громадянську позицію, що сприятиме порятунку людських життів”. У листі студенти також закликали: “Зробити все можливе задля звільнення 24 українських військовополонених. Кожна дія, кожен крок допоможе українським бранцям вийти на волю””, - йдеться у повідомленні

Також українська молодь звернулася до першої леді з проханням передати листи 24 українським морякам, які внаслідок збройної агресії з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року потрапили в полон.

У свою чергу дружина Президента пообіцяла сприяти цьому через дипломатичне представництво України в Росії.

“Сьогодні ми вкотре вимагаємо від Росії негайно звільнити всіх 24 наших військовополонених. Звільнити три захоплених українських військових судна. І забезпечити вільне мореплавство в Азовському морі. А також допустити до українських військовослужбовців міжнародні гуманітарні інституції, зокрема Міжнародний комітет Червоного Хреста”, - підкреслила Марина Порошенко.

Читайте також: Росія має негайно звільнити українських моряків — Волкер

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, - а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО «Лефортово».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-