Денісова планує зустрітися із Москальковою у Греції

Денісова планує зустрітися із Москальковою у Греції

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова планує в Афінах зустрітися з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"В Афінах проведу декілька зустрічей з колегами. Планую поспілкуватися з головою Міжнародного інституту омбудсмена Пітером Тиндалом та головою Парламентської групи Україна-Греція Атанасіосем Атанасіу...Також хочу нарешті особисто поспілкуватися з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою, яка прилетить до Греції одночасно зі мною. Буду порушувати питання дотримання Росією норм міжнародного гуманітарного права щодо українських політв’язнів та військовополонених моряків", - зазначила омбудсмен.

Денісова наголосила, що "не залишить без уваги" тему надання кваліфікованої медичної допомоги та забезпечення належних умов тримання для українських військовополонених моряків.

Читайте також: Трьох поранених українських моряків обіцяють обстежити у лікарні - Денісова

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України – катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз усі вони перебувають у СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-