Павла Гриба доставили на суд із температурою - батько політв'язня

Павла Гриба доставили на суд із температурою - батько політв'язня

Укрінформ
Політв'язня Павла Гриба доставили на судове засідання 18 лютого із підвищеною температурою.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповів батько політв'язня Ігор Гриб.

"Сьогодні Паша приїхав на засідання суду з температурою. Але він сказав, що готовий бути присутнім на засіданні і готовий відповідати на ті питання, які будуть йому поставлені. Бо вже Притула (свідок у справі, український професор Василь Притула - прим.) приїхав, якого він знає з трьох років, який його постійно лікував. Але судове засідання не відбулось. Я вважаю, це є цілеспрямованою і підготовленою акцією з боку російської сторони", - наголосив він.

Ігор Гриб зазначив, що на судове засідання не з'явились представник прокуратури та перекладач - і таким чином засідання "зірвали".

Як повідомляв Укрінформ, засідання у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (Росія) у справі незаконно заарештованого в РФ українця Павла Гриба у понеділок, 18 лютого, тривало дві хвилини.

Батько політв'язня Ігор Гриб повідомив, що суд відмовив матері Павла у побаченні з сином, а також не дозволив професору Притулі оглянути Павла. Російський суд також відмовив українським дипломатам у зустрічі з Павлом.

Як повідомлялось, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв'язня в РФ 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство посприяти в наданні йому медичної допомоги.

Читайте також: Справа Гриба: у Росії зірвали суд, аби не слухати "небажаного свідка" з України

Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Українець Павло Гриб зник 24 серпня в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі: його звинуватили за 205-ю статтею Кримінального кодексу Росії (Тероризм).

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-