Справа Гриба: у Росії зірвали суд, аби не слухати

Справа Гриба: у Росії зірвали суд, аби не слухати "небажаного свідка" з України

Укрінформ
Засідання у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (Росія) у справі незаконно заарештованого в РФ українця Павла Гриба у понеділок тривало дві хвилини.

Про це повідомив у Facebook батько Павла Ігор Гриб.

"2 хвилини. Стільки часу зайняло "судове засідання" 18 лютого у справі Павла. Суддя відкрив його та й зразу закрив. На ньому не було ані прокурора, ані перекладача. Тобто зрив судового засідання було сплановано завчасно. І це тому, що приїхав український професор Василь Притула, який дуже небажаний свідок для "феміди" РФ", - зазначив Ігор Гриб.

Він наголосив, що практика зриву судових засідань, започаткована в окупованому Криму з метою нівелювання свідків захисту, знайшла своє застосування і в Північно-Кавказькому окружному військовому суді міста Ростов-на-Дону.

Крім того, Ігор Гриб повідомив, що суд відмовив матері Павла у побаченні з сином, а також не дозволив професору Притулі оглянути Павла. Російський суд також відмовив українським дипломатам у зустрічі з Павлом.

За словами Ігоря Гриба, жодного представника українських ЗМІ на суді не було.

"Дякую Василю Притулі за батьківське ставлення до Павла. Дякую владиці Клименту, очільнику православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, ПЦУ за ту молитву, яку він звершив біля грат, за якими знаходився Павло", - додав він.

За словами Ігоря Гриба, наступне судове засідання заплановане на 4 березня 2019 року.

Читайте також: Україна пропонує РФ синхронний доступ лікарів до Вишинського і Гриба

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв'язня в РФ 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство посприяти в наданні йому медичної допомоги.

Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Українець Павло Гриб зник 24 серпня в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі: його звинуватили за 205-ю статтею Кримінального кодексу Росії (Тероризм).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-