Російська залізниця просить скасувати заборону на ввезення продукції з України

Російська залізниця просить скасувати заборону на ввезення продукції з України

Укрінформ
"Російські залізниці" просять уряд РФ скасувати заборону на ввезення продукції підприємств України.

Про це повідомляє belprauda.org.

Видання публікує лист заступника гендиректора РЖД Міністерству промисловості і торгівлі РФ з проханням скасувати заходи, що забороняють з підприємств України ввезення в РФ електродвигунів і генераторів (код ТН ЗЕД ЄАЕС 8501), електрогенераторних установок і обертових електричних конвентерів.

Починаючи з 2014 року Російська Федерація, опинившись під дією західних санкцій, у тому числі забороняють постачання технологій, активізувала діяльність з так званого імпортозаміщенню. Санкції запровадили Україна, ЄС і США через окупації Криму та агресії на Донбасі.

Росія ввела, у відповідь на західні та українські санкції, свої власні санкції проти підприємств, що експортують свою продукцію на територію РФ.

Як пише видання, ефект від російського пакету санкцій виявився зовсім протилежним і яскравим підтвердженням цього стали проблеми, що виникли у «Російській залізниці». Адже РФ заборонила ввезення українських електричних двигунів і генераторів (код ТН ЗЕД ЄАЕС 8501), електрогенераторних установок і обертових електричних конвентерів (код ТН ЗЕД ЄАЕС 8502).

Читайте також: Агресія на Азові: США і Євросоюз обговорили можливі санкції проти Росії

Але, проблема даної заборони полягає в тому, що виробництво даних агрегатів на території Російської Федерації – немає, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-