У Раді представили портали з Конституцією та Актом незалежності України

У Раді представили портали з Конституцією та Актом незалежності України

Фото
Укрінформ
У кулуарах Верховної Ради у п’ятницю представили нові портали з Конституцією та Актом проголошення незалежності України.

У церемонії відкриття взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, колишній президент Європарламенту Пет Кокс і член Європарламенту, співпрезидент парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ Ребекка Хармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Першим нашим порталом був центральний портал в холі Верховної Ради, де знаходиться прапор української державності, який був внесений в зал Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Сьогодні ми, продовжуючи цю традицію, відкриваємо два нових портали — це портал, де розміщена Конституція України, документ, прийнятий в стінах Верховної Ради, і Акт проголошення незалежності, як ключовий документ, який дав початок відродженню сучасної української державності”, - розповів Парубій.

Він наголосив, що відкриття нових порталів - це черговий етап відкритості українського парламенту і наповнення його українським змістом.

Андрій Парубій додав, що у більшості парламентів світу велике значення надається державним артефактам.

ВІн підкреслив, що документи, виставлені у Верховній Раді, нагадують нам про головне — Українську державу, її відродження й те, наскільки важливо сьогодні захистити державність і всі ті покоління українців, які за неї боролися.

Спікер ВР подякував Апарату Верховної Ради за роботу над реалізацією нових порталів і привітав усіх з відкриттям їх у Верховній Раді, “як зі ще одним етапом наповнення українського парламенту українським духом і українським змістом”.

Під час церемонії відкриття виступив колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс. Він наголосив, що відкриття порталів продовжує традицію відкритості українського парламенту, як уособлення демократії.

Читайте також: Проєвропейська коаліція має зберегтися і після виборів - Парубій

“Україна має довгу історію, що корінням сягає часів Київської Русі. Ці два документи — Акт проголошення незалежності, сучасна українська Конституція — уособлюють історичну традицію. Дуже важливо, щоб вони стали видимою частиною сучасної української історії”, - підкреслив Кокс.

Він подякував за запрошення і привітав плани Андрія Парубія щодо продовження відкритості українського парламенту.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-