Україна та ще три країни приєдналися до санкцій проти організаторів

Україна та ще три країни приєдналися до санкцій проти організаторів "виборів" в ОРДЛО

Укрінформ
Чорногорія, Албанія, Норвегія разом з Україною приєдналися до рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти дев'яти осіб, відповідальних за організацію так званих виборів в ОРДЛО.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

"Країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія та Албанія, член Європейської зони вільної торгівлі Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у декларації.

Як повідомлялося раніше, вранці 10 грудня міністри закордонних справ країн Європейського Союзу затвердили введення санкцій проти дев'ятьох осіб, відповідальних за організацію псевдовиборів в ОРДЛО, призначених на 11 листопада 2018 року.

Читайте також: У пункті пропуску "Гнутове" затримали чоловіка, який віз вибухівку з ОРДЛО

У список увійшли: голова так званої Центральної виборчої комісії "ДНР" Ольга Позднякова і її колега, яка очолює "ЦВК ЛНР" — Олена Кравченко; голови так званої народної ради в "ДНР" Володимир Бідевка і Денис Мірошниченко; "обраний ватажок" "ЛНР" Леонід Пасічник; заступники голів "ЦВК" в "ДНР" і "ЛНР" Олексій Найденко і Максим Свідченко відповідно; секретарі так званих ЦВК — Володимир Висоцький з "ДНР" і Катерина Терещенко з "ЛНР".

Санкції ЄС передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів усіх перерахованих вище осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-