Аваков про сутички під райвідділом: Розберемося з копами, які діяли неадекватно

Аваков про сутички під райвідділом: Розберемося з копами, які діяли неадекватно

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що необхідно розібратися із діями правоохоронців 9 лютого під Подільським райвідділом поліції, де сталися сутички під поліцейськими і активістами.

Про це він заявив у програмі «Свобода слова» під час відеовключення з Вашингтону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є дійсно складний виборчий процес, у який ми наразі увійшли, і довкола цього процесу є достатньо багато протиріч, зіткнень і провокацій. В тому числі ми маємо, наприклад, і по суботній ситуації декілька дуже ясних меседжів. Ми розберемося з тими правоохоронцями, які діяли неадекватно. Тут я спокійний і впевнений: важлива наша ясна оцінка», - сказав Аваков.

Читайте також: Аваков каже, що на акціях у "мирних" учасників знаходять петарди й зеленку

Водночас він висловив думку, що «недопустимими є образливі вислови, які звучали (один з правоохоронців під час затримання активістів біля Подільського райуправління поліції Києва бив одного з них зі словами “Лягай, Бандера” – ред.), це ницість».

«Також недопустиме надмірне насилля. Але також не є нормальним штурм райвідділку поліції», - зазначив міністр.

Читайте також: Інцидент біля Подільського управління: в МВС сказали, що буде з вилученими речами

Як повідомлялося, 9 лютого в Києві під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" було затримано і доставлено до райвідділу поліції групу осіб, у яких, за даними правоохоронців, виявили газові балончики, стартовий пістолет, кастети. Згодом туди ж прибула група підтримки, яка, як стверджують у поліції, влаштувала штовханину та застосувала газові балончики. Поліція заявила, що при “спробі штурму” райуправління було затримано 40 учасників інциденту.

У спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що "правоохоронці побили і активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

Читайте також: Представник групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявляє, що на нього відкрили справу

При цьому було оприлюднено відео, на якому видно, що один з правоохоронців вигукнув "Лягай, Бандеро", коли клав активіста на асфальт.

Начальник поліції Києва вибачився за такі дії поліцейського.

Читайте також: Затримання активістів на Подолі: ДБР провело допити

Слідчі розпочали три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк — Луценко

У свою чергу Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-