Аваков каже, що на акціях у

Аваков каже, що на акціях у "мирних" учасників знаходять петарди й зеленку

Вибори Президента
Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков закликав українських політиків домовитися про чесну конкуренцію.

Про це він написав у Facebook.

"Кампанія лише починається, панове політики. 50 днів до виборів. Зберіться, панове кандидати, домовтеся як вести чесну конкуренцію і не втратити країну, не розміняти все на ненависть і підлі провокації ", - написав Аваков.

Він зазначив, що поліція, яка забезпечує порядок на акціях різних кандидатів на пост Президента, раз у раз знаходить у "мирних" учасників цих акцій кастети, петарди, газові балончики, флакони з зеленкою.

"А де та межа, і хто її визначає - коли замість зеленки обливають опонента кислотою? Хто відповість, озброюючи молодика з наказами «полякати опонента зеленкою» - хто відповість, якщо буде сірчана кислота замість зеленки? Ексцес виконавця скажете? ...Це робота штабів така? Розкручувати до немоги спіраль ненависті в суспільстві? Ні, це не вирішити ні законами, ні поліцією - зупинити цей кураж взаємної неповаги й ненависті можна лише совістю й відповідальністю", - написав Аваков.

Читайте також: Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Як повідомляв Укрінформ, під час спроби штурму управління поліції в Києві в суботу постраждали троє поліцейських. Раніше з Контрактової площі в управління доставили групу осіб. Після того, як усіх доставлених відпустили, їм на допомогу прибула група підтримки, вона влаштувала бійку й застосувала газові балончики до правоохоронців. В результаті всіх активних учасників затримали, а це - близько 40 осіб. З ними проводять першочергові слідчі дії.

Слідчі відкрили три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-