Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Фото
Укрінформ
Голова Національної поліції України Сергій Князєв відзначив зростання напруги політичних протистоянь в останні дні та попередив, що правоохоронці діятимуть законно, але безкомпромісно.

Про це він написав у Facebook.

"Черговий виборчий тиждень. Чергове звинувачення поліції у лобіюванні інтересів певних політичних сил і, як не прикро, чергові протистояння. Градус підвищується", - зазначив Князєв.

За його словами, перша кров була у четвер у Житомирі і "як завжди — поліцейських".

Штурм управління поліції Києва

Далі були перші затримані за вчинення кримінально-карного діяння у п’ятницю у Львові та Білій Церкві, наголосив керівник НПУ.

Щодо затримання у суботу молоді на Подолі, він зауважив, що "радикалізація виборців, прихильників — це не демократичні засади".

"Спроба штурму відділку поліції — кому це треба? Для кого ця картинка?! Сприймаємо адвокатів, правозахисників, усі цивілізовані засоби захисту, але не такі передвиборчі методи", - підкреслив він.

Читайте також: У Києві затримали 40 осіб при спробі штурму управління поліції

Князєв додав, що під час нападу на управління поліції правоохоронці затримали 40 «визволителів», у яких були ножі, пістолети, газ, кастети.

За його словами, троє поліцейських потрапили до лікарні з хімічним опіком очей.

Крім того, у Новомосковську у суботу вилучили 10 літрів зеленки.

"Бердянск — флакон зеленки. Новомосковськ — 10 літрів зеленки... Відстань між подіями 10 днів. Що далі? Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота", - написав глава поліції і запевнив, що правоохоронці будуть діяти "законно, адекватно, але безкомпромісно".

Як повідомляв Укрінформ, при спробі штурму управління поліції у Києві у суботу постраждало троє поліцейських.

Правоохоронці затримали групу осіб при спробі штурму управління поліції,які намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими.

Трохи раніше із Контрактової площі до управління поліції доставили групу осіб. Після того, як усіх доставлених відпустили, їм на допомогу прибула група підтримки, яка влаштувала штовханину та застосувала газові балончики до правоохоронців.

У результаті всіх активних учасників затримали, а це - близько 40 осіб. Із ними проводять першочергові слідчі дії.

Слідчі розпочали три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-