Інцидент біля Подільського управління: в МВС сказали, що буде з вилученими речами

Інцидент біля Подільського управління: в МВС сказали, що буде з вилученими речами

Укрінформ
Вилучені 9 лютого у активістів у Подільському райуправлінні поліції речі повернуть, якщо буде встановлено, що вони не є забороненими речами для обігу і вжитку.

Про це на брифінгу поінформував речник МВС Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вилучені речі, відповідно, у процесуальний спосіб будуть повернуті, якщо буде встановлено, що вони не є забороненими для вжитку і для обігу. Вилучалися вони превентивно, бо ми постійно закликаємо на масові акції не приносити навіть дозволених речей, які б могли бути використані як зброя", - сказав Шевченко.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко додав, що якщо серед вилучених речей немає заборонених, наприклад, серед вилученого - мобільні телефони, то вони можуть бути повернені.

“Якщо ці речі будуть визнані речовими доказами у кримінальних провадженнях, то вони, відповідно, мають певні обмеження на повернення”, - уточнив Шевченко.

Читайте також: У Києві затримали 40 осіб при спробі штурму управління поліції

Як повідомлялося, 9 лютого в Києві під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" було затримано і доставлено до райвідділу поліції групу осіб, у яких, за даними правоохоронців, виявили газові балончики, стартовий пістолет, кастети. Згодом туди ж прибула група підтримки, яка, як стверджують у поліції, влаштувала штовханину та застосувала газові балончики. Поліція заявила, що при “спробі штурму” райуправління було затримано 40 учасників інциденту.

У спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що "правоохоронці побили і активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

Слідчі розпочали три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-