Затримання активістів на Подолі: ДБР провело допити

Затримання активістів на Подолі: ДБР провело допити

Укрінформ
Держбюро розслідувань провело допити у рамках розслідування справи про перевищення правоохоронцями повноважень під час затримання активістів 9 лютого у Києві.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

“Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини інциденту, що стався вчора близько 17:00 біля приміщення Подільського управління Національної поліції у м. Києві. У рамках кримінального провадження проведено допити свідків, дев'ять потерпілих осіб та вісім поліцейських”, - йдеться у повідомденні.

Крім того, за даними ДБР, з Подільського управління Національної поліції вилучено та досліджується відео з камер спостереження.

Тривають інші невідкладні слідчі дії.

Також Державне бюро розслідувань з метою об’єктивного встановлення всіх обставин кримінального провадження звертається до очевидців з проханням надсилати на адресу ДБР фото та відео матеріали з місця подій.

Як повідомлялося, 9 лютого біля Подільського райуправління поліції сталася сутичка між спецпризначенцями поліції та групою активістів, які прибули на підтримку раніше затриманих під час акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” громадян.

Читайте також: "Лягай, Бандеро!": Крищенко вибачився за дії поліцейського на Контрактовій

У спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що "правоохоронці побили і активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-