НАЗК проведе повну перевірку 500 декларацій топ-посадовців

НАЗК проведе повну перевірку 500 декларацій топ-посадовців

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції проведе повну перевірку 500 декларацій топ-посадовців за результатами роботи Системи автоматизованого контролю.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Сьогодні на позачерговому засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про початок проведення чергових 180 повних перевірок декларацій високопосадовців, серед яких 89 – поданих представниками суддівського корпусу, та 27 – народними депутатами України. Кількість розпочатих повних перевірок декларацій за результатами ЛАК сягла 500", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, декларації для перевірки було обрано Системою автоматизованого контролю відповідно до суми набраних кожною декларацією балів. Так, система розподіляє всі декларації за сумою набраних балів за встановленими критеріями – від найвищого значення до найнижчого. Рішення про проведення перевірок приймаються з урахуванням значення суми балів, починаючи з декларацій, які отримали найбільше значення.

"Крім декларацій, які подали судді та депутати, Система обрала для перевірки декларації, подані, зокрема, Надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Польща, міськими головами, керівниками відомств та їх заступниками, а також посадовцями ДФС, прокуратури та НАБУ", - відмітили в агентстві.

Читайте також: НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Сум

Національне агентство перевірить декларації на достовірність вказаних у них відомостей, точність оцінки задекларованих активів, на наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

У НАЗК наголосили, що прийняте рішення дасть змогу агентству продовжити виконання взятих зобов’язань відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом, ратифікованого Законом України від 08.11.2018 № 2613-VIII.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-