Звільнення політв’язнів: Всеукраїнська рада церков звернулася до Росії та РПЦ

Звільнення політв’язнів: Всеукраїнська рада церков звернулася до Росії та РПЦ

Укрінформ
Всеукраїнська рада церков звернулася до керівництва Російської Федерації і Російської православної церкви із проханням прийняти рішення щодо звільнення українських заручників і політичних в'язнів.

Про це повідомив Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній під зустрічі колег і друзів власного кореспондента Укрінформу, художника та політв'язня Кремля Романа Сущенка, що відбулася в агентстві з нагоди його 50-річчя, передає кореспондент Укрінформу.

“Коли в позаминулому році (27 грудня 2017 року, - ред.) було звільнено в'язнів, і тоді Всеукраїнська рада церков зверталася до Патріарха Кирила, до Путіна із проханням сприяти і допомагати, тобто прийняти рішення, бо це від них залежить. І нещодавно також Всеукраїнська рада церков зверталася до керівництва як російської держави, так і російської церкви з проханням сприяти, відпустити, прийняти рішення. Там і мій підпис є вже як предстоятеля Помісної православної української церкви, й інших членів Всеукраїнської ради церков", - розповів Епіфаній і додав: "віримо, що наш голос буде почутий і ці хлопці повернуся із політичного ув'язнення”.

Читайте також: ПЦУ створила місію, яка опікуватиметься українськими політв'язнями

Як повідомляв Укрінформ, загалом у Росії та в окупованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити політв'язнів-українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-