Лікування потрібне не лише пораненим, а й іншим морякам у Лефортово - Денісова

Лікування потрібне не лише пораненим, а й іншим морякам у Лефортово - Денісова

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова отримала відповідь від російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо стану здоров'я військовополонених українських моряків.

Москалькова у листі запевняє, що стан здоров'я в'язнів є "задовільним", зазначила Денісова у Facebook.

"Отримала відповідь від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової на мої багаторазові звернення щодо українських військовополонених. Російський омбудсмен запевняє, що стан здоров’я моряків медики оцінюють як задовільний. Але, знову ж таки, жодного офіційного підтвердження у вигляді медичної довідки немає", - повідомила вона.

Денісова наголосила, що поранені Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко "так само як і раніше" потребують якісного лікування та оперативного втручання.

Читайте також: Денісова розповіла про наступний крок після відхилення апеляції щодо моряків

"Крім того, медичної допомоги потребують не лише вони, а й інші наші моряки. Ми й надалі будемо наполягати на переведенні трьох поранених моряків на лікування до третьої (нейтральної) країни та безумовному звільненні всіх полонених моряків", - додала український омбудсмен.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків усіх їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви прийняв рішення подовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовський районного суду м. Москви про подовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-