Наглядова рада опублікувала протокол засідання, на якому звільнили Аласанію

Наглядова рада опублікувала протокол засідання, на якому звільнили Аласанію

Укрінформ
Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України опублікувала протокол засідання, яке відбулося 31 січня, на якому звільнили Зураба Аласанію з посади голови правління.

Протокол розміщений на сайті Суспільного телебачення.

Згідно з документом, на засіданні були присутні 14 із 16 членів Наглядової ради.

Аласанії ставили за провину те, що в обхід статуту НСТУ, він делегував ключові виконавчі функції директорату, створивши паралельну правлінню виконавчу структуру на чолі з виконавчим директором, який перетворився у другу людину в компанії з обсягом повноважень більше, ніж у членів правління. За 15 місяців (з липня 2017 року до жовтня 2018-го) на оплату діяльності дублюючих органів було витрачено понад 8 мільйонів гривень.

Далі член Наглядової ради В'ячеслав Козак заявив, що під керівництвом Аласанії компанія веде незбалансовану і суперечливу фінансову політику, у неї невпорядкована фінансова звітність.

Читайте також: Українське радіо просить Наглядову раду пояснити рішення про звільнення Аласанії

Крім того Аласанію звинуватили в тому, що під його руковдоством канал не висвітлив низку важливих подій (наприклад, хресний хід за єдину помісну церкву). Козак заявив, що під керівництвом Аласанії компанія впроваджувала неправильно зрозумілий принцип "відсторонення від влади", аж до повної деполітизації новин.

До речі, на початку засідання наглядова рада затвердила порядок денний, в якій пункту про звільнення Аласанії не було. Проголосувавши за розірвання контракту з ним, наглядова рада завершила засідання без розгляду п'яти затверджених питань порядку денного, в тому числі – річного звіту НCТУ.

Читайте також: ЗМІ оприлюднили звернення профспілки НСТУ щодо порушень під час керівництва Аласанії

Як повідомлялося, у четвер, 31 січня, наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт з головою правління НСТУ.

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 по листопад 2016 року. А в 2017 році спостережна рада Національної громадської телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Громадського мовлення. Аласанія мав працювати на цій посаді чотири роки.

Читайте також: Медійні громадські організації закликають НСТУ переглянути рішення про звільнення Аласанії

Аласанія заявив, що допускає оскарження в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України про його звільнення з посади голови правління НСТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-