Рева пояснив, як отримати

Рева пояснив, як отримати "живі гроші" за субсидію

Укрінформ
Субсидіанти отримають готівку для оплати комунальних платежів за лютий.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час наради з питань запровадження монетизації субсидій для населення за участі Президента Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"У березні отримувачі субсидій отримають перші готівкові кошти за лютий", - сказав Рева.

За його словами, у рамках запуску нової моделі монетизації субсидій люди отримуватимуть "живі гроші" для розрахунків за комунальні послуги. Паралельно діятиме запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк, і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Читайте також: Монетизація субсидій: Порошенко назвав середній розмір виплат

Урядовець зазначив, що пенсіонерам гроші виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Гроші перераховуватимуть на банківські пенсійні картки, а якщо їх немає, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

Тим громадянам, які ще не на пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощадбанк. Для цього треба звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. "Людина має звернутися у будь-яке відділення Ощадбанку і їй виплачується готівка по факту звернення. Тому що є всі необхідні реєстри", - сказав міністр.

Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Читайте також: Монетизацію субсидій запускають із 1 березня - рішення уряду

Усі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у діючій моделі монетизації . Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк. Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року, у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від уряду для оплати комуналки.

Таким чином, КМУ здійснюватиме пілотування паралельно двох моделей монетизації та за результатами аналізу їх ефективності ухвалить рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-