Монетизацію субсидій запускають із 1 березня - рішення уряду

Монетизацію субсидій запускають із 1 березня - рішення уряду

Укрінформ
Уряд схвалив рішення про запуск процесу монетизації субсидій з 1 березня 2019 року.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час наради з питань запровадження монетизації субсидій для населення за участі Президента Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до ухваленого рішення, з 1 березня житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто, сума субсидій виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам”, - сказав Рева.

За його словами, готівкова форма буде застосовуватися до тих домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня — грудня 2018 року. Таких нині 3 млн 742 тис. 75.

Читайте також: Зубко пояснив, як монетизація субсидій може зменшити платіжки

"Вже у березні вони отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії на лютий, що у середньому складає приблизно 1,5 тис. грн на одне домогосподарство. Аналогічні виплати вони отримають у квітні 2019 року, а також у травні. Тобто, до кінця опалювального сезону”, - сказав урядовець.

Він зазначив, що після цього їм буде здійснено перепризначення субсидій на новий опалювальний період.

Рева також наголосив, що пенсіонери отримуватимуть таку державну допомогу одночасно з пенсією.

Програма субсидій в Україні діє як ефективний спосіб допомоги вразливим верствам населення. У 2017 році в державі запроваджено механізм стимулювання економії газу та електроенергії протягом опалювального сезону. Так, в 2018 році такий стимул склав у грошовому вимірі близько 770 грн. Кількість домогосподарств, які отримали кошти, склала 1,3 млн.

Також у 2018 році запроваджено Єдиний держреєстр отримувачів житлових субсидій. Цього року запланований старт Фонду енергоефективності як інструмента поширення енергозаощаджуючих технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-