Монетизація субсидій: Порошенко назвав середній розмір виплат

Монетизація субсидій: Порошенко назвав середній розмір виплат

Укрінформ
В середньому розмір виплати складає 1500 грн. І після того, як отримувач субсидії розрахується за спожиті послуги, решта коштів залишиться у його розпорядженні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради з питань запровадження монетизації субсидій, яка відбулася в Міністерстві соціальної політики, повідомляє офіційний сайт голови держави.

«Хочу всіх привітати, бо вже з 4 березня отримувачі субсидій отримають грошові кошти. І це значний крок у боротьбі з бідністю», - сказав Президент та уточнив, що це стосується в першу чергу малозабезпечених верств населення, серед яких більша частина – пенсіонери.

Президент уточнив, що в середньому розмір виплати складає 1500 грн.

Глава держави також наголосив на необхідності підвищення ефективності самого механізму субсидій. «Чи ефективно працює механізм субсидій? З одного боку ефективно, бо всі, хто має отримувати субсидії – вони мають за полегшеною процедурою, без зайвої бюрократичної тяганини доступ до субсидій. Але з іншого боку – чи зацікавлені сьогодні споживачі комунальних послуг, споживачі газу і споживачі субсидій в тому, щоб скорочувати енергоспоживання? Ні. Бо скільки б ти не спожив на твоєму матеріальному становищі це ніяк не відзначається. Саме тому є дуже тривожна статистика, коли споживачі субсидій споживають у півтора-два рази більше газу ніж ті, хто розраховується за них живими грошима», - сказав Петро Порошенко.

Читайте також: Українці отримають "живі кошти" замість субсидій вже за лютий - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати "живими коштами".

Початок монетизації субсидій готівкою заплановано на березень 2019 року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив, що на початку монетизації субсидій можуть бути певні недоліки, оскільки такий процес запускається вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-