Українці отримають

Українці отримають "живі кошти" замість субсидій вже за лютий - Порошенко

Відео
Укрінформ
Вже за лютий ті, хто має субсидії, отримають їх у готівковій формі.

Про це заявив у середу на нараді з питань монетизації субсидій у Міністерстві соціальної політики Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як Президент я довіряю українцям. Ми реалізовуємо і запускаємо процес монетизації субсидій. Щоб вже за лютий місяць ті, хто отримують субсидії, мали можливість отримати їх у готівковій формі", - зазначив глава держави.

За його словами, монетизація субсидій потрібна, щоб зробити партнерами держави весь український народ і мотивувати їх скоротити споживання та забезпечити енергоефективність і енергозбереження.

Президент зауважив, що запровадження механізму субсидій дозволить компенсувати витрати на пальне і комунальні послуги для малозабезпечених верств населення. Сьогодні, за його словами, 74 відсотки споживачів субсидій – пенсіонери, а вони найбільше постраждали внаслідок економічної кризи через агресію РФ.

Читайте також: Під час запуску монетизації субсидій можливі недоліки - Гройсман

Порошенко також переконаний, що монетизація субсидій сприятиме подоланню бідності, оскільки зекономлені гроші залишатимуться у малозабезпечених і підвищать рівень їх соціального захисту.

Президент висловив вдячність уряду за пропозицію щодо збільшення енергоефективності за рахунок встановлення лічильників, зазначивши, що вони мають бути встановлені не за рахунок людей, а включені у фінансовий план НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати "живими коштами".

Початок монетизації субсидій готівкою заплановано на березень 2019 року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив, що на початку монетизації субсидій можуть бути певні недоліки, оскільки такий процес запускається вперше.

За його словами, процес монетизації буде дуже чітким з точки зору того, щоб люди отримали ці кошти і використали їх на оплату житлово-комунальних послуг, а якщо йдеться про економію, то гроші залишаться у домогосподарствах, і люди зможуть їх використовувати на власні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-