Під час запуску монетизації субсидій можливі недоліки - Гройсман

Під час запуску монетизації субсидій можливі недоліки - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає певні недоліки на початку монетизації субсидій, оскільки такий процес запускається вперше.

Про це він сказав під час наради з питань запровадження монетизації субсидій для населення за участю Президента Петра Порошенка, повідомляє кореспондент України.

“Ми розпочинаємо вперше, і ця система буде працювати вперше. Зрозуміло, що можуть бути певні недоліки під час реалізації, але я думаю, що координація з боку віце-прем’єр-міністра та виконання завдань міністерствами, щоб усе було вчасно та адресно доставлено, буде виконане”, - сказав Гройсман.

За його словами, процес монетизації буде дуже чітким з точки зору того, щоб люди отримали ці кошти і використали їх на оплату житлово-комунальних послуг, а якщо йдеться про економію, то гроші залишаться у домогосподарства, і люди зможуть їх використовувати на власні потреби.

Читайте також: Монетизацію субсидій запускають із 1 березня - рішення уряду

Прем’єр-міністр також вважає правильним рішення щодо встановлення лічильників газу за рахунок НАК “Нафтогаз Україна” усім споживачам, адже тоді люди бачитимуть, скільки використали газу і за що вони платять.

Як повідомлялося, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати «живими коштами».

Початок монетизації субсидій готівкою заплановано на березень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-