Фріз хоче запровадити

Фріз хоче запровадити "психологічні профілі" військовослужбовців

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз виступає за розробку державної програми з введення "психологічних профілів" українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба БПП, цитуючи слова міністра.

“Я можу говорити про необхідність створення міжвідомчої групи за участю Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства ветеранів, яка б зайнялася розробкою комплексної державної програми, що передбачала б, по-перше, психологічний профіль військовослужбовця, який починає вестися на кожного військовослужбовця, який починає служити”, – сказала Фріз.

На її думку, такий профіль може заповнюватися приблизно кожні шість місяців після відповідного психологічного тестування або бесіди з психологом.

Читайте також: У Мінветеранів створять раду психосоціальної адаптації військових

“Коли у військовослужбовця спливає контракт, або коли він звільняється, його дані передаються до Міністерства ветеранів. Якщо він учасник бойових дій, то ми маємо чітку картину його психологічного стану; ми бачимо, де, в який спосіб або через що він мав певні зрушення в психологічному, емоційному стані, і які саме програми з реабілітації вже йому потрібно пропонувати”, – зазначила Фріз.

Вона додала, що в даний час в українській армії не вистачає військових психологів – у середньому один фахівець на 300 військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-